Обезмаслените храни съдържат вредни за здравето съставки, каза диетологът Руслан Алиев . В

...
Обезмаслените храни съдържат вредни за здравето съставки, каза диетологът Руслан Алиев . В
Коментари Харесай

Диетолог развенча митовете за храни без мазнини

Обезмаслените храни съдържат нездравословни за здравето съставки, сподели диетологът Руслан Алиев . В своя канал в Telegram той развенча митовете за артикули, които мнозина считат за потребни за намаляване.

Алиев напомни, че откритото мнение за обезмаслените храни като част от диетата за намаляване е неправилно. Той акцентира, че даже в случай че продуктът е разгласен с нула мазнини, в него към момента остава някакъв %. „ Бомбастичните реклами за липса на мазнини са маркетингова машинация “, сподели той.
-->
Диетологът изясни, че при обезмасляване в продуктите, макар че делът на протеините се усилва, количеството на потребните наситени мастни киселини и мастноразтворимите витамини понижава.

Освен това, съгласно Алиев, продуктите с ниско наличие на мазнини са наситени с нездравословни съставни елементи, с цел да се понижат разноските: животинската лой се заменя с растителна лой, прибавят се подобрители на усета, багрила, аромати и нишесте. Но най-вредният съставен елемент на такива артикули са захарите, т.е. бързите въглехидрати, които способстват за наддаване на тегло, и трансмазнините.

Добавките, които влизат в продуктите в процеса на тяхното обезмасляване, вредят на метаболитните процеси и имунитета, предизвести диетологът, представен от Лента ру.

По-рано Руслан Алиев разказа защо не би трябвало да се увличате по закупените от магазина сокове. Той предизвести, че соковете с дълъг период на валидност съдържат голямо количество захар.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР